Skip links

Vendestigens skola byter lokaler – flyttar in i Vasaskolan (Artikel från Mitt i Danderyd)

I lokaltidningen mitt i Danderyd publicerades den 20 maj en artikel om Vendestigens flytt till de nya lokalerna i Vasaskolan. Läs hela artikeln nedan eller klicka på länken här:

Vendestigens skola byter lokaler – flyttar in i Vasaskolan

Vendestigens skola byter lokaler – flyttar in i Vasaskolan

Det blir en ommöblering bland skolorna i Djursholm. Till hösten flyttar privata Vendestigens förskola och skola in i Vasaskolans lokaler.

Från och med hösten flyttar Vendestigens förskola och skola ut ur sina nuvarande lokaler.

Ny adress blir Vasaskolan där nedervåningen i det hus som kallas Bullerbyn kommer att hyras av Vendestigen under fem år till att börja med.

– Det känns verkligen förmånligt att vi får möjligheten att hyra undervåningen i Bullerbyn. Det är stora fina lokaler som passar vår verksamhet utmärkt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Vasaskolans elever och anställda, säger Eva Ekendahl, Vendestigens förskola och skolas ägare och rektor till Danderyds hemsida.

På Vendestigens skola och förskola går i dag 70 elever. Med de nya lokalerna kan skolan växa till 100 elever.

Egen skolgård

Med den nya adressen betyder det att Vendestigen får tillgång till både Vasaskolans gymnastiksal, slöjdsal och matsal och en egen skolgård.

Lokalerna i Bullerbyn kommer att anpassas så att bägge skolorna ska kunna dela på byggnaden.

– Det är naturligtvis jättebra att vi nu har fått in en hyresgäst som kommer att bedriva skolverksamhet i en av våra fina lokaler, som vi framöver inte kommer utnyttja tillräckligt själva, säger Kent Henningson som är bildningsdirektör i Danderyds kommun.

Danderyds kommun gör denna förändring för att anpassa antalet elevplatser efter antalet elever som finns på skolorna i Djursholm.