Skip links

Johanna tog Silver i EM

Sveriges damer i amerikansk fotboll tog ett silver i EM som spelades i Leeds i veckan, efter en vinst mot värdnationen Storbritanien som var favorit tippade och Österike. En knapp förlust mot Finland med 27-20 gjorde så att guldet gick till Finland. Men vi kunde säkra silvret och därmed fick vi en plats i VM 2021 som spelas i Finland!

 

Känslan att få bära den svenska tröjan i ett landslag är obeskrivlig. Den här upplevelsen jag fått uppleva tar nog priset som den häftigaste i min sport-historia än så länge. Det var så mäktigt att få vinna över det favorit tippade Storbrittanien- på deras hemma plan! Det kommer ta tid att förstå att vi fick med oss silvret hem och även en VM plats i Finland 2021 och det allra viktigaste är att det är en sport för alla- där allas egenskaper både yttre och inre behövs- olikheter är det viktigaste för att få ihop det bästa laget! – säger en lycklig Johanna.

 

Johanna arbetar på Vendestigens Förskola