Skip links

Information om omdömen

Skolverket har tagit beslut på att omdömena ska delas ut på ett IUP-samtal under läsåret. 

Vendestigen har bestämt att dessa kommer att delas ut på IUP-samtalen på våren i fortsättningen. Vi har också beslutat oss för att ha omdömesblanketten som Skolverket har tagit fram. Vi kommer att ta bort de omdömena som vi brukar skriva och ersätta dem med Skolverkets blanketter, det innebär att omdömet består av kryss i stället för text. Kriterierna som kommer att fyllas i är utifrån elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven ”Otillräckliga kunskaper, Godtagbara kunskaper, Mer än godtagbara kunskaper.” IUP-samtalet kommer att hållas kring omdömet. 

Vendestigen kommer fortfarande att ha ett IUP-samtal på hösten där det läggs en handlingsplan utifrån bl.a omdömet som delades ut på våren. 

Har ni frågor kring detta så hör av er till ewa-lena.dahl@vendestigen.se 

Ewa-Lena Dahl 
Pedagogisk chef